LIVRARI ȘI RETURURI

LIVRARE GRATUITA IN ROMANIA

Expediem in toata Romania, prin partenerul nostru, https://www.fancourier.ro/  Informatii de contact pentru FAN COURIER: www.fan-courier.ro.  Vă rugăm să rețineți că nu livrăm cutii la oficiile poștale.


LIVRARE ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ ȘI ÎN INTREAGA LUME
Livrăm produsele Zea et Sia prin partenerul nostru https://www.dhl.com/ro-ro/home.html, în toate țările membre ale Uniunii Europene și Canada. Zea et Sia livrează și în toată lumea, așa că asigurați-vă să consultați ofertele de transport internațional în timpul plasării comenzii.
Pentru orice informații, vă rugăm să ne sunați la +40743204310, de luni până vineri, (22:30 - 17:00) sau  trimiteți-ne un e-mail la: contact@zeaetsia.com și vă vom oferi toate detaliile legate de transport. Expedierea durează de obicei între 2 și 3 zile lucrătoare pentru România, 2 până la 7 zile lucrătoare pentru Europa și până la 14 zile lucrătoare în restul lumii, în funcție de țară. Pachetul va fi adus la usa dumneavoastra. Doar în cazul în care curierul nu va găsește la adresa indicată, veti primi o notificare și va trebui să ridicati coletul de la sediul DHL sau Posta.
*Pentru țările din afara UE, se pot aplica taxe vamale, în funcție de regiunea din țară.

Majoritatea comenzilor sunt expediate în următoarea zi lucrătoare după plasarea comenzii. Odată ce comanda a fost procesată, va fi trimis un e-mail de confirmare a expedierii, inclusiv un număr de urmărire pentru comanda dumneavoastră. Toate comenzile internaționale pot fi urmărite online folosind numărul de urmărire. Comanda dvs. poate fi amânată dacă adresa de expediere este diferită de adresa de facturare (folosim acest timp suplimentar pentru a asigura securitatea informațiilor). Vă rugăm să vă asigurați că adresa de expediere este corectă și completă, deoarece nu putem redirecționa comenzile odată ce aceasta a fost ridicată de la sediul Zea et Sia. Toate produsele Zea et Sia expediate la nivel internațional sunt 100% asigurate.

CONDIȚII DE SCHIMB ȘI RETUR
În cazul returului, costul transportului este suportat de client. Acceptam schimbul de produse fara impedimente in termen de 14 zile lucratoare de la primirea coletului la sediul Zea et Sia. Dacă doriți să returnați ceva, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail cu motivul returnării și numărul comenzii. Acceptam retururi daca bijuteriile nu au fost purtate inca, produsul nu prezinta urme de utilizare si se returneaza in aceleasi conditii ca la momentul vanzarii si nu sunt personalizate prin gravare. Vă rugăm să vă asigurați că, comanda dumneavoastră este returnată în termen de 14 zile lucrătoare de la primire.

Când primim returul dvs., va dura maxim 14 zile lucrătoare pentru rambursare. Veți primi rambursarea în același mod în care ați plătit.

Rezervați un curier la alegere pentru a ridica coletul și a primi bijuteria dumneavoastră înapoi la sediul nostru.  Sunteți responsabil pentru costul de retur și va trebui să plătiți pentru costul de retur în avans și pe cheltuiala dumneavoastră. Trimiteți achiziția înapoi din aceeași țară în care a fost livrat. Comenzile trimise înapoi dintr-o altă destinație nu vor fi acceptate. Vă rugăm să vă asigurați că bijuteria dumneavoastră este returnata noua și nefolosita, cu toate etichetele atașate în cutia lor originală – în stare perfectă – care este considerată parte a produsului. Retururile care nu respectă politica noastră nu vor fi acceptate și vă vor fi trimise înapoi. Va fi emis rambursul, mai puțin costurile de transport. Dacă doriți să schimbați un articol, alegeți dimensiunea sau modelul de înlocuire, contactați echipa noastră de servicii clienți trimițând un e-mail la contact@zeaetsia.com și plătiți pentru o nouă livrare.


Vă rugăm să contactați echipa noastră de servicii pentru clienți prin e-mail contact@zeaetsia.com sau prin telefon la +40743204310  dacă aveți întrebări suplimentare.

RETURURI REPETATE
Oferim o politică flexibilă de returnare pentru a vă face experiența de cumpărături online și mai ușoară. Monitorizăm numărul de returnuri efectuate de clienți, iar returnările continue vor fi semnalate și eventual refuzate și vor duce la închiderea contului dvs. Zea et Sia.

ÎNTÂRZIERE
Achiziția dvs. ar trebui să ne fie trimisă înapoi în termen de 14 zile de la primirea comenzii. Retururile în afara acestei perioade nu vor fi acceptate.

BUNURI DEFECTE
Bunurile sunt clasificate ca defecte dacă nu sunt de calitate satisfăcătoare, potrivite scopului sau conform descrierii. Vă rugăm să rețineți că articolele care sunt deteriorate sau ca urmare a uzurii normale; accidental sau prin folosire greșită nu vor fi considerate defectuoase. Dacă articolul dvs. este defect când îl primiți, îl puteți returna pentru rambursare în termen de 14 zile de la primirea lui.

Produsele personalizate sau gravate nu pot fi returnate/modificate sau schimbate și sunt supuse plății în avans. Clientul poate anula o comandă deja făcută numai înainte ca aceasta să fie procesată în termen de 24 de ore de la plasarea acesteia pe site-ul nostru, retea de socializare sau prin telefon.

SCHIMB
Putem schimba o bijuterie cu un alt produs cu aceeasi valoare sau mai mare. Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați echipa noastră de asistență clienți la +40743204310 sau sa ne trimiteți un e-mail la contact@zeaetsia.com. Timpul de re-livrare depinde de produsul ales, dacă îl avem pe stoc sau trebuie să îl facem prin comandă specială. Dacă doriți să schimbați un produs cu altul dintr-o colecție viitoare, suma deja plătită poate rămâne în contul clientului până când produsul este disponibil pentru cumpărare. Dacă noul produs dorit este mai scump decât cel returnat, va trebui să plătiți diferența. In cazul in care clientul solicita retur, produsul poate fi returnat doar in acelasi mod in care a fost achizitionat adica prin curier rapid.