Intretinere bijuterii

INGRIJIREA BIJUTERIILOR

Zea et Sia creeaza bijuterii pentru a rezista o viata, dar pentru a le mentine la fel de frumoase si la fel de noi ca în ziua în care le-ati cumparat, aveti grija când purtati, depozitati si curatati bijuteriile. Bijuteriile Zea et Sia sunt realizate din aur solid de 14k. Fiecare piesa este lucrata manual si, prin urmare, delicata.

Zea et Sia comercializeaza aur alb, roz sau galben. Aurul este obtinut prin aliajul cu un mix de metale care ii confera nuanta specifica. Pentru a intensifica luciul bijuteriilor din aur alb, acestea sunt acoperite cu rodiu. Stratul de rodiu se poate uza in 6-12 luni, iar bijuteriile pot pierde din stralucire. Modelele Zea et Sia includ lanturi foarte subtiri. Va rugam sa fiti delicat în purtarea bijuteriilor dvs., astfel încât sa va puteti bucura de ele mult timp. Piesele de aur se vor zgâria usor pe masura ce le purtati. Aceasta face parte din uzura normala a bijuteriilor dumneavoastra si îi va conferi caracterul sau particular. Va recomandam sa curatati bijuteriile Zea et Sia cu o cârpa de lustruit. Cele mai multe dintre pietrele pe care le folosim sunt pietre pretioase naturale, prin urmare pot varia ca forma, dimensiune si culoare. Incluziunile pot fi vazute în pietrele pretioase naturale si fac parte din frumusetea lor. Va rugam sa fiti constienti de faptul ca majoritatea pietrelor pretioase nu suporta forta agentilor de curatare, a cârpelor de lustruit sau a agentilor de curatare cu ultrasunete.

INGRIJIRE SI CURATARE

Bijuteriile noastre din aur sunt realizate cu aur de 14k, dar fiecare bijuterie trebuie tratata cu grija. Protejati bijuteriile de lovituri, contactul cu apa, parfumuri, detergenti si alte produse sau substante chimice care ar putea provoca deplasarea pietrelor sau a perlelor.

Bijuteriile noastre din aur vor fi depozitate în cutii individuale de bijuterii, într-un loc uscat, departe de bucatarie, baie sau dus, pentru a preveni contactul lor cu umezeala si caldura, deoarece s-ar putea zgâria. Încercati sa nu purtati bijuteriile la dus sau la piscina. Pentru a întârzia procesul natural de zgâriere, va sfatuim sa pastrati bijuteria Zea et Sia într-o cutie închisa si sa o pastrati departe de parfumuri. Îndepartati bijuteria când înotati, faceti exercitii fizice si/sau dormiti. Întelegem ca doriti sa purtati bijuteria 24/7. Trebuie doar sa tineti cont de faptul ca la bijuteriile pe snur de exemplu acesta va avea nevoie de o înlocuire mai rapida în acest fel. Oferim serviciu gratuit de inlocuire a snurului drept o curtoazie din partea noastra.


Metalul, settigul si pietrele pot fi deteriorate de impacturi puternice si ascutite care pot aparea atunci când lucrati cu mâinile, faceti exercitii fizice etc. Prin urmare, cel mai bine este sa purtati bijuteriile pe mâna care nu conduce si sa le îndepartati daca stiti ca sunt pe cale sa se angajeze într-o activitate care o poate expune la riscuri.
Perlele si pietrele pretioase trebuie protejate de alcoolul sau acizii din machiaj, parfum si fixativ. Puneti întotdeauna bijuteriile ultimele, dupa ce parfumul tau s-a uscat.
Bijuteriile trebuie curatate cu nimic mai puternic decât apa cu sapun foarte blând si o periuta de dinti moale, în timp ce pietrele semipretioase si perlele necesita doar apa calda.

INGRIJIREA PERLELOR
Nu este nevoie sa curatati perle - uleiurile naturale de pe piele va vor ajuta la mentinerea stralucirii. Chiar si detergentul foarte usor le poate deteriora stratul delicat.
Daca bijuteria dumneavoastra se rupe sau este deteriorata, contactati-ne. Vrem sa fiti foarte multumit de bijuteria dvs. Zea et Sia.

INGRIJIREA PIETRELOR PRETIOASE
Desi pietrele pretioase sunt unele dintre cele mai dure materiale naturale din lume, taierea si fixarea le pot face vulnerabile. Pietrele pretioase sunt mai susceptibile la deteriorare atunci când sunt fierbinti, asa ca evitati sa purtati bijuterii la piscina, la plaja, unde sarea de mare, soarele si nisipul ar putea deteriora cu usurinta aspectul pietrelor pretioase.